Pagina's

donderdag 28 februari 2013

Recept: Kitkat / M&M taart



Samen met een vriendin kwamen we een paar dagen terug op het idee om iets lekkers te gaan maken. We kwamen uit op een Kitkat / M&M taart of een Rainbow cake, het lukte ons niet om te kiezen en daarom hebben we het beide gemaakt. Hier komt het recept voor de Kitkat / M&M taart en in een volgend bericht voor de Rainbow cake.



Ingrediënten voor de basistaart: 200 gram suiker, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 5 eieren, een zakje vanillesuiker en een snufje zout. Wij maakten een simpele biscuitdeeg-taart als basis. Dit recept is voldoende voor een ronde vorm van ongeveer 25 centimeter.

1.      Leg de eieren in een kom met heet water, zo komen ze op kamertemperatuur.

2.      Verwarm de oven voor: op 180°C voor een heteluchtoven, op 200°C voor een elektrische- of gasoven.

3.      Doe de eieren, de suiker, de vanillesuiker en het zout in een beslagkom en mix dit goed door elkaar.

4.      Voeg, als het beslag een luchtig geheel is geworden, het zelfrijzend bakmeel in delen aan het beslag toe. Gebruik hiervoor geen mixer, maar schep de ingrediënten met een spatel door elkaar.

5.      Vet de vorm die je wilt gebruiken in en schep hier vervolgens het beslag in.

6.      Bak de cake in 30-45 minuten gaar. Check regelmatig even of je cake al gaar is, om te voorkomen dat je straks een uitgedroogde cake hebt. Prik met een satéprikker in de cake: als deze er schoon uitkomt, is je cake klaar. Laat de cake vervolgens goed afkoelen.

7.      Snij de cake met een groot mes doormidden en smeer op de onderste helft een dun laagje vla. Leg vervolgens de andere helft er weer bovenop. Je kunt deze stap ook overslaan, maar ik vind dat zo'n laagje de taart net iets extra's geeft.

 

Nu is het tijd om de taart te versieren! Hiervoor heb je nodig: een grote zak Kitkats, een zak M&M's, een pakje boter en een bus poedersuiker.

1.      Allereerst ga je een botercrème maken. Dit doe je door in een grote bak ongeveer 200 gram boter en 200 gram poedersuiker door elkaar te mixen. Als de crème hierna nog te boterig is, voeg je er nog wat poedersuiker aan toe.

2.      Smeer de bovenkant en de zijkant van de taart in met deze botercrème.

3.      Bedek de rand van de taart met Kitkat's. Wij hebben ze een beetje korter gemaakt, zodat ze niet te ver boven de taart uitsteken. Als het goed is blijven de Kitkat's door de botercrème aan de taart plakken.

4.      Strooi M&M's over het deel van de botercrème dat nu nog zichtbaar is. Verdeel ze over de taart, zodat ook de M&M's blijven plakken.

5.      Je kunt de taart natuurlijk nog zo veel versieren als je zelf wilt, wij hadden bijvoorbeeld deze gouden strik nog ergens liggen.

Bron recept:
Blog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten